Facebook wordt dit jaar weer iets minder populair onder Amerikaanse tieners, terwijl Snapchat en Instagram flink blijven doorgroeien.

Dat voorspelt marktonderzoeker eMarketer in een dinsdag verschenen rapport.

Het totale gebruikersaantal van Facebook zal in de VS en het Verenigd Koninkrijk blijven groeien, denken de onderzoekers, maar onder Amerikaanse en Britse kinderen van 12 tot en met 17 jaar oud zal het gebruik met ongeveer 3 procent dalen.

Er zitten dit jaar meer jongeren van 12 tot en met 24 jaar op Snapchat dan op Facebook, denkt eMarketer. Instagram doet het goed onder jongeren van 18 tot en met 24 jaar, maar is minder populair dan Snapchat en Facebook onder minderjarigen.

Onderzoekers voorspelden eerder al meermaals dat Facebook minder populair zou worden onder jongeren, maar vooralsnog lijkt dat geen grote gevolgen te hebben gehad voor het sociale netwerk.

Onlangs verwelkomde Facebook zijn 2 miljardste gebruiker, en elk kwartaal ziet het bedrijf zijn gebruikersaantal nog groeien. Ook in Nederland blijft het aantal dagelijkse Facebook-gebruikers jaarlijks flink stijgen.

Facebook is bovendien zelf eigenaar van Instagram en van WhatsApp, de populairste chat-app ter wereld.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment