Samsung is naar verluidt gestart met de ontwikkeling van een Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de update beschikbaar zal gaan komen.

De doorgaans goed geïnformeerde Samsung fan-site Sammobile meldt dat Samsung is begonnen met de ontwikkeling van de Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+. De updates krijgen waarschijnlijk als versienummer G955FXXU1BQI1 en G950FXXU1BQI1 voor respectievelijk de Galaxy S8 en Galaxy S8+.

Het is nog niet bekend wanneer de Android 8.0 Oreo update beschikbaar zal gaan komen voor beide toestellen. Het ligt voor de hand dat Samsung de updates eerst zal gaan testen in een publieke bèta alvorens de finale versies van de update worden uitgerold naar alle Galaxy S8 en Galaxy S8+ toestellen. De kans is groot dat de updates op zijn vroegst pas in november of december beschikbaar gaan komen.

 

Verwacht wordt dat de Android 8.0 Oreo update de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ nog een stuk sneller zal gaan maken, iets wat vooral merkbaar zal zijn in de tijd die nodig is om beide toestellen op te starten als deze helemaal uitgeschakeld hebben gestaan. De update zal veel van de nieuwe functies die in Android 8.0 Oreo zitten ook naar de Galaxy S8 en Galaxy S8+ gaan brengen, waaronder bijvoorbeeld de nieuwste energiebesparingsfunctie waarbij het achtergrondverbruik van apps verder aan banden wordt gelegd.

Naar verwachting zullen niet alle nieuwe functies die in Android 8.0 Oreo zitten naar de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ gaan komen. Voor sommige functionaliteit heeft Samsung haar eigen alternatieven.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment