Over enige tijd verschijnt de eerstvolgende update voor Windows 10: de Fall Creators Update. Computer!Totaal blikt nu vast vooruit op deze nieuwe versie en laat zien wat er straks allemaal nieuw voor je is.

 

 

Microsoft belooft Windows 10-gebruikers ongeveer ieder half jaar een grote update met nieuwe functies. Afgelopen maart werd de Windows 10 Creators Update(Makersupdate) uitgebracht, waarbij tal van Windows 10-functies op de schop gingen. 

Paint3D

Met de nieuwe Windows 10-update die in de herfst gaat verschijnen, borduurt Microsoft voort op de Creators Update-functionaliteit. Zo zullen de bestaande apps als Paint3Deen update krijgen, en biedt Windows 10 straks ook verbeterde ondersteuning voor augmented reality-brillen van andere fabrikanten. 

People Hub

Een van de functies die nu al beschikbaar is in de laatste preview-build van Windows 10 is de zogeheten People Hub. In feite is dit een verzamelplaats voor al je contacten, bijvoorbeeld uit je werk- en persoonlijke mail, je smartphone en Windows-adresboek. Al deze contactgegevens kun je straks in de Fall Creators Update vanuit een enkele app benaderen. In de huidige Windows 10-versie is nu ook een app Personen, maar dat is in feite het oude Windows Adresboek. De People Hub combineert dus alle contactgegevens uit diverse toepassing in een enkele app. De People Hub zal ook als systeemvak-app fungeren, zodat deze altijd te bereiken is via het meest rechter onderdeel op Windows 10-taakbalk. 

 

Edge

Microsofts voorkeurbrowser als het op Windows 10 aankomt is Edge. In de Fall Creators Update wordt er een aantal nieuwe functies aan toegevoegd. Zo krijgt het menu er een aantal opties bij, zoals het direct vastmaken van een website aan de taakbalk (voorheen kon je alleen een snelkoppeling laten maken in het Startmenu) en worden er nieuwe tools geïntegreerd om met pdf-bestanden te werken. Als je geen andere pdf-lezer hebt geïnstalleerd, is Egde de standaard pdf-lezer in Windows 10. In de huidige versie kun je in- en uitzoomen en bladeren door de pdf's, maar vanaf de Fall Creators Update kun je pdf-bestanden roteren, de tekst laten voorlezen via de in Windows 10 ingebouwde spraak-engine en heb je de beschikking over nieuwe annotatie-gereedschappen. 

 

Defender ATP

Ook het Windows 10 Defender Beveiligingscentrum - dat met de eerdere Creators Update het levenslicht zag - gaat op de schop. Zo kunnen Insider-deelnemers zich nu aanmelden voor het Defender ATP (Advanced Threat Protection)-programma, waarbij de beveiliging van van het Windows Defender-beveiligingscentrum wordt uitgebreid naar de Windows security stack. Hierdoor wordt het makkelijker om gevaarlijke code sneller te herkennen en direct te blokkeren op kernel-niveau. Daarnaast krijgen Windows 10-gebruikers duidelijker te zien wat er geblokkeerd is door middel van een uitgebreid schema, zoals onderstaande afbeelding (afkomstig van de Windows 10-blogsite van Microsoft) laat zien. 

 

 

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment