Je kent het wel. Je komt bij iemand thuis en vraagt om het Wi-Fi-wachtwoord. Dat blijkt een moeilijke code die ergens op het modem staat en het briefje met het wachtwoord is nergens te vinden. Eigenijk denk je dan: laat maar. Met iOS 11 is dit ongemak verleden tijd. Met een nieuwe functie genaamd “Deel je Wi-Fi” kun je een Wi-Fi-wachtwoord opvragen door je iPhone gewoon naast een andere iPhone of Mac te houden die het wachtwoord al heeft. Het wordt dan direct overgedragen.

 

 

Deel je Wi-Fi in iOS 11

Stel dat je op bezoek bij je tinderdate tante bent. In plaats van om het Wi-Fi-wachtwoord te vragen en over te typen, open je Instellingen en zoek je het draadloze netwerk op. Je hoeft het wachtwoord niet in te typen, jullie houden je iPhones bij elkaar en voilà! Je tante krijgt de vraag of ze het wachtwoord met je wil delen. Na een druk op de knop “Stuur Wachtwoord” maakt jouw iPhone automatisch verbinding.

 

Dit werkt met alle iOS-apparaten met iOS 11. Is er geen iPhone, maar wel een iPad met het Wi-Fi-wachtwoord in huis? Geen probleem. Ook die kan het wachtwoord overdragen. Tot slot werkt het ook met een Mac met macOS 10.13 High Sierra. Dit is echt een functie die jaren eerder had mogen komen, maar je veel ongemak gaat besparen.

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment