Eurocommissaris Günther Oettinger meent dat Europa minimaal zevenhonderd miljard euro moet investeren in zijn digitale infrastructuur. Denk hierbij aan 5G en glasvezel. Dit om op zijn minst gelijke tred te houden met de Verenigde Staten en China.

 

Eurocommissaris Günther Oettinger stelt dat investeringen in 5G en glasvezel dringend noodzakelijk zijn om niet verder achteruit geslagen te worden ten opzichte van de Verenigde Staten. Oettinger stelt dat bedrijven als Amazon en Google flinke voordelen ondervinden uit een Amerikaanse standaard voor internet, waardoor ze een betere kennis hebben van de behoeften van klanten, vergeleken met de meeste Europese klanten. 

Afgezien van de grote investering, werkt Oettinger ook aan een uniforme wetgeving voor de Europese landen. 'Over minder dan twee jaar hebben we één Europese standaard en een balans tussen databescherming en het recht om data te gebruiken. (…) We moeten onze krachten bundelen, want onze 28 markten zijn afzonderlijk niet sterk genoeg om te concurreren met Silicon Valley en China.'

Reacties mogelijk gemaakt door CComment