Het geruchtencircuit begint voorzichtig vooruit te kijken naar de introducties van nieuwe smartphones in de eerste helft van 2018. Eén van de toestellen die ongetwijfeld gepresenteerd zal gaan worden is de Samsung Galaxy S9. Hoogstwaarschijnlijk wordt de Galaxy S9 het eerste - en mogelijk ook enige - toestel waarbij een vingerafdruksensor in het beeldscherm wordt verwerkt.

Naar verluidt was het oorspronkelijk de bedoeling om de vingerafdruksensor ook al te integreren in het beeldscherm van de huidige Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy Note 8. Echter liep Samsung tegen problemen aan. Zo zou er een verschil in helderheid zichtbaar zijn in het beeldscherm op de plek waar de vingerafdruksensor was geïntegreerd. Om die reden heeft Samsung waarschijnlijk last minute moeten besluiten om de vingerafdruksensor aan de achterkant van deze toestellen te plaatsen.

Volgens analist Ming Chi Kuo, die over uitstekende bronnen beschikt bij onderdelenleveranciers voor smartphonefabrikanten, gaat het Samsung komend jaar wél lukken de vingerafdruksensor in het beeldscherm te verwerken. Samsung kreeg dit jaar veel kritiek over de plaatsing van de vingerafdruksensor naast de camera van de Galaxy S8 en Galaxy Note 8. Hierdoor zitten gebruikers iedere keer met hun vingers op de cameralens. Andere fabrikanten plaatsen de vingerafdruksensor om die reden meestal onder de camera.

Vingerafdruksensor raakt in 2018 uit de gratie

Opmerkelijk is de uitspraak van Kuo dat Samsung waarschijnlijk één van de weinige - zo niet de enige - smartphone fabrikant zal zijn die gebruik gaat maken van een vingerafdruksensor in het beeldscherm. Na de introductie van de Apple iPhone X, waarbij Apple de vingerafdruksensor heeft vervangen door een 3D gezichtsherkenningssensor, zouden veel fabrikanten van Android smartphones opteren om een vergelijkbare technologie als Apple te gaan ontwikkelen en gebruiken. Daarmee lijkt het einde van de vingerafdruksensor ingeluidt te zijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment