Er zijn plots veel aanwijzingen opgedoken dat Google mogelijk spoedig zal gaan komen met Android 8.1. Deze nieuwe Android versie werd eigenlijk al eerder verwacht.

Gebruikers van het grote internationale discussie forum Reddit hebben een groot aantal documenten en aanwijzingen gevonden die wijzen op de komst van Android 8.1. Ook in apps van Google zijn aanwijzingen gevonden dat Google bezig is haar apps klaar te stomen voor deze nieuwe Android versie.

 

Het huidige Android 8.0 Oreo heeft het zogenaamde 'API level 26'. Iedere nieuwe Android versie heeft een hoger API level. In apps en documenten wordt nu gesproken over ondersteuning voor API level 27, oftwel een nieuwe Android versie. Google verhoogt het API level namelijk alleen bij écht nieuwe Android versies. Bij kleine beveiligings- of feature updates blijft het API level doorgaans ongewijzigd.

Android 8.1 komt later dan verwacht

Al sinds het moment dat Google in augustus Android 8.0 Oreo presenteerde, wordt al gesproken over de komst van Android 8.1 Oreo. Er werd verwacht dat de nieuwe Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL smartphones, die begin deze maand werden gepresenteerd, uitgebracht zouden gaan worden met Android 8.1, echter bleken beide toestellen 'gewoon' op Android 8.0 Oreo te draaien. Vorig jaar bracht Google slechts drie maanden na de komst van Android 7.0 Nougat al Android 7.1 Nougat uit, gelijktijdig met de Google Pixel en Google Pixel XL.

Gezien Android 8.1 nog niet is uitgebracht, lijkt Google dit jaar iets meer tijd te willen laten zitten tussen de komst van Android 8.0 en Android 8.1. Een introductie van Android 8.1 wordt overigens wel in de komende weken en uiterlijk voor het eind van dit jaar verwacht. Het fijt dat Google haar apps hier al op aan het voorbereiden is, lijkt hier de duidelijkste aanwijzing voor te zijn. Het ligt voor de hand dat Android 8.1 ook gewoon de naam 'Oreo' als versienaam gaat krijgen.

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment