Nederlandse smartphonebezitters verbruikten in 2016 minder data van veel andere landen in Europa.
 

Dat concluderen onderzoekers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Gemiddeld verstookten Nederlanders iedere maand 1,02GB, blijkt uit de cijfers (pdf). Daarmee staat Nederland in de top zes landen met het minste verbruik binnen de Europese Unie.

Nederlanders verbruikten iets meer data dan Belgen, waar het gemiddelde op 860MB per maand stond.

In Finland werden gemiddeld de meeste MB's verbruikt, met gemiddeld 10,95GB per maand. Letland staat met 8,21GB per maand op de tweede plaats.

Slowakije staat onderaan de lijst van Europese dataverbruikers, met een gemiddelde van 660MB per maand. Griekenland staat daar met 720MB iets boven.

Onbeperkt internet

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt bleek onlangs dat het mobiele datagebruik in Nederland afgelopen jaar met 63 procent is gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

De onderzoekers van OECD verwachten dat het gemiddelde dataverbruik per land zal stijgen naarmate er meer abonnementen met onbeperkte data worden aangeboden. In Nederland verkopen Tele2 en T-Mobile zulke abonnementen sinds 2017, een jaar na de peiling van de denktank.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment