Volgens een geruchten uit China krijgt Samsung’s aankomende Galaxy S9 een 3D sensor aan de voorkant. Deze moet de gezichtsherkenning verbeteren. De Galaxy S8 is uitgerust met gezichtsherkenning en een irisscanner. De laatste is flexibel en behoorlijk veilig, maar traag. De eerste werkt vlot maar is naar verluid minder veilig. Een manier om de gezichtsherkenning te verbeteren is door het toevoegen van een 3D sensor. De Galaxy S9 krijgt er mogelijk eentje.

 

samsung

Galaxy S9 3D sensor frontcamera

Volgens de Chinese insider IceUniverse wil Samsung de frontcamera van de Galaxy S9 uitbreiden met een 3D sensor. Daarmee ‘ziet’ het toestel niet alleen het gezicht, maar kan het ook vorm ervan aftasten. Dit maakt het veel moeilijker de gezichtsvergrendeling voor de gek te houden.

Een bijkomend voordeel, is dat de 3D gezichtsinformatie voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Apple’s nog niet uitgebrachte iPhone X gebruikt dit om animoji’s te maken: emoji’s die zich aan jouw gezicht aanpassen. Of dit nu zo’n fantastisch idee is, laten we in het midden, maar het geeft aan dat er met een dergelijke sensor nog meer mogelijk is.

Verdere specificaties

Het gaat uiteraard nog maanden duren voor de Samsung Galaxy S9 gelanceerd zal worden. Toch zijn een handvol details al min of meer bekend. Zo zal het toestel gebruik gaan maken van Samsung’s tweede generatie 10nm Exynos chip (of elders ter wereld Qualcomm’s Snapdragon 845). Logisch lijkt, dat de Galaxy S9 een dual camera krijgt, vergelijkbaar met die van de Galaxy Note 8 – optische zoom incluis. Mogelijk kan deze zelfs video opnemen met 1000 frames per seconde. De Galaxy S9 zal direct vanaf de lancering op Android 8.0 Oreo draaien.

Zeker is inmiddels ook, dat er naast de ‘gewone’ Galaxy S9 ook een grotere Galaxy S9 Plus komt. Qua afmetingen is de verwachting dat beide modellen niet veel afwijken van de 5,8 en 6,2 inch schermdiagonaal van de S8 en S8 Plus. Ook qua design zien we vermoedelijk geen grote wijzigingen, dus: een licht gebogen Infinity display, minimale randen, geen Home knop, en een vingerscanner aan de achterkant.

Galaxy S9 releasedatum

Uiteraard is nog niet bekend wanneer Samsung de Galaxy S9 (Plus) zal onthullen, en uit zal brengen. Een Russische insider meldde onlangs dat het toestel ‘een maand eerder’ uit zal komen. Dat zou vermoedelijk neerkomen op een release in maart, voorafgegaan door een onthulling in februari.

Wil jij van ons een bericht ontvangen wanneer de Galaxy S9 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment