De laatste versie van de Chrome browser van Google is sneller, gebruikt minder accu en zowel de mobiele als de desktopversies hebben ondersteuning voor de PaymentRequest-webstandaard voor snellere betalingen.

 

In een video op het Chrome-blog tonen de ontwikkelaars een accutest waarin de browser een Vimeo-video afspeelt op volledig scherm in een Chrome-versie uit 2015, versie 46, en de laatste stabiele versie, nummer 53. Het uithoudingsvermogen van de laptop in de video neemt met 2 uur en 12 minuten toe van 8 uur en 27 minuten tot 10 uur en 39 minuten.

Het ontwikkelteam wist volgens het blog het maximale batterijgebruik voor de Mac met 33 procent terug te dringen, gemeten met de Intel Power Gadget. Ze wisten alle batterijslurpers aan te pakken, van het kijken van video's en plaatjes tot het scrollen van een pagina.

De snelheid van de browser nam toe met meer dan 15 procent op zowel desktop als mobiel. Om dit te meten, gebruikten de ontwikkelaars onder andere Speedometer van Browserbench.

Aan Chrome op Android heeft Google de PaymentRequest-standaard toegevoegd waardoor het mogelijk is sneller te betalen bij winkels die de standaard ondersteunen. Chrome is daarmee de eerste browser die de functie standaard aan heeft staan.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment