Op 17 oktober komt Microsoft met de grote Windows 10-update. Deze Fall Creators Update wordt automatisch uitgerold via de Windows Update-functie, maar je kunt 'm ook handmatig downloaden. Hier lees je hoe je de nieuwste versie 1709 van Windows 10 kunt binnenhalen.

De Windows 10 Falll Creators Update komt vanaf 17 oktober op twee manieren beschikbaar: via de ingebouwde Windows Update-functie of als een losse installatie. In het eerste geval wordt de update automatisch over je bestaande Windows 10-installatie heen geïnstalleerd, maar heb je verder geen invloed over hoe Windows 10 wordt geïnstalleerd.

Lees ook: Dit is er allemaal nieuw in de Windows 10 Herfst Makers Update

In het tweede geval kun je de Fall Creators Update downloaden als een los installatiemedium, zodat je die kunt gebruiken om Windows 10 Fall Creators Update schoon op je computer te installeren.

1. Installeren via Windows Update

Als de update op 17 oktober uitkomt, en je wilt je bestaande Windows 10-versie upgraden naar de Herfst Makers Update, dan kun je de Windows Update-functie gebruiken. Om Windows Update vanuit Windows 10 te starten, ga je naar Instellingen en klik je onderaan het scherm op Bijwerken en beveiligen.

Eenmaal in het update-venster aanbeland klik je op de knop Nu bijwerken aan de rechterkant van het scherm. Windows 10 gaat nu controleren of de Herfst Makers Update beschikbaar is (maar kijkt ook of er gewone updates beschikbaar zijn).

Het downloaden kan zomaar een half uur duren, of misschien wel langer. Dat komt vooral omdat de Herfst Makers Update natuurlijk voor alle Windows 10-machines beschikbaar komt en er ook meer mensen bezig zijn met het downloaden van de update. De servers van Microsoft moeten al deze downloads natuurlijk ook verwerken. Kortom: je moet even geduld hebben. Tijdens het downloaden van de update moet je computer wel in verbinding blijven met internet, anders bestaat de kans dat het downladen (en dus ook het updaten) mislukt. Bovendien moet je dan de hele download- en updateprocedure vanaf het begin uitvoeren.

Als de download helemaal binnen is, en geverifiëed, dan komt de knop Nu opnieuw opstarten beschikbaar. Klik daarop en de computer wordt opnieuw opgestart. Vervolgens start de upgradeprocedure van Windows 10 en wordt je computer bijgewerkt naar de Herfst Makers Update (versie 1709).

Reacties mogelijk gemaakt door CComment