Samsung heeft bekend gemaakt dat de nieuwe Samsung Gear Sport en de 2018-uitvoering van de Samsung Gear Icon X slimme oordopjes voor het einde van deze week in Nederland in de winkels zullen liggen.

De Samsung Gear Sport is een afgeleide van de vorig jaar gepresenteerde Samsung Gear S3. Eén van de belangrijkste nieuwe features van de Gear Sport is dat de smartwatch nu volledig waterdicht is en bestand is tegen waterdruk tot een diepte van 50 meter. Daarnaast voldoet de Gear Sport aan de MIL-810G eisen en is daarmee ook stoot- en valbestendig.

Samsung Gear Sport

Zoals de naam al aangeeft kan de Samsung Gear Sport gezien worden als de samensmelting van een smartwatch en een fitness tracker. De Gear Sport is volgepakt met sensoren om sportprestaties en lichamelijke condities te kunnen monitoren.

 

De Gear Sport is voorzien van een GPS ontvanger die tevens overweg kan met Glonass en Baidu (de Russische en Chinese tegenhanger van GPS). Hierdoor is de Gear Sport in staat om alle outdoor activiteiten te registreren, waaronder snelheid en afgelegde afstand.

Verder is de Gear Sport voorzien van een geavanceerde hartslagsensor, barometersensor (voor hoogtemeting), gyrosensor en accelerometer sensor. Met deze twee laatste sensoren kan de Gear Sport specifieke bewegingen registreren en herkennen, bijvoorbeeld armbewegingen tijdens tennis.

De Samsung Gear Sport is uitgevoerd met een 1,2 inch groot rond AMOLED beeldscherm met een resolutie van 360 x 360 pixels. De smartwatch draait op Samsung's eigen Tizen besturingssysteem en heeft onder de motorkap een 1 GHz dual-core processor, 768 MB aan werkgeheugen en 4 GB aan interne opslagcapaciteit. De Gear Sport is uitgevoerd met een 300 mAh accu die draadloos opgeladen kan worden.

Samsung Gear Icon X 2018

Naast de Samsung Gear Sport brengt Samsung eind deze week ook de tweede generatie van de Gear Icon X uit. Het bijzondere aan de Gear Icon X 2018 is dat in de oordopjes een volledige fitness tracker is verwerkt en de oordopjes zelfs over 4 gigabyte opslagcapaciteit zodat circa 1.000 tracks aan muziek op de oordopjes opgeslagen kunnen worden.

De Samsung Gear Icon X 2018 oordopjes zijn zeer compact en worden geactiveerd zodra deze in het de oren gestopt worden. De oordopjes geven gesproken feedback op zowel de activiteiten die opgestart worden als sportprestaties. Aan de buitenzijde bevinden zich op de oordopjes een track-pad waarmee de oordopjes middels tap- en swype-bewegingen bediend kunnen worden. Verder is het mogelijk de Gear Icon X 2018 te bedienen middels Engelstalige spraakopdrachten via Samsung's nieuwe spraakassistent Bixby.

Bijzonder detail is dat de Gear Icon X 2018 oordopjes van diverse sensoren voorzien zijn. Zo kunnen de oordopjes de hartslag, de afgelegde afstand, snelheid, duur van de activiteit en het aantal calorieën dat is verbrand meten en registreren. Deze functionaliteit is zelfs beschikbaar zonder dat de oordopjes met een smartphone gekoppeld zijn.Na de sportactiviteiten kan de data van de Samsung Gear Icon X 2018 gesynchroniseerd worden met de S Health app op een smartphone.

Beide oordopjes van de Gear Icon X 2018 zijn voorzien van kleine ingebouwde oplaadbare batterijen. Wanneer deze batterijen volledig opgeladen zijn, kunnen de oordopjes tot 6 uur achter elkaar gebruikt worden. Samsung levert bij de Gear Icon X 2018 een hardcase etui met daarin ook een oplaadbare accu. Daarmee kunnen de oordopjes op een volle accu twee keer volledig opgeladen worden. Uiteraard kan de hardcase etui zelf ook opgeladen worden middels een reguliere smartphone oplader.

Prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Gear Sport en de Samsung Gear Icon X liggen vanaf aanstaande vrijdag, 27 oktober, in Nederland in de winkels. De Samsung Gear Sport komt beschikbaar in de kleuren zwart en blauw voor een verkoopadviesprijs van € 349,99. De Samsung Gear Icon X verschijnt in de kleuren zwart, grijs en roze. De verkoopadviesprijs is € 229,99.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment