orgen is het dan eindelijk zover en kun je de iPhone X pre-orderen. Veel mensen hebben lang gewacht op dit moment en het zal erom spannen wie het als eerste lukt om door het bestelproces te komen. Het toestel is namelijk nog erg schaars en hoe langzamer je bent hoe langer je moet wachten om hem te ontvangen. Het is een hele strijd, die misschien eigenlijk helemaal niet nodig is. De Galaxy S8 is er namelijk ook nog en hij zou best nog eens een betere koop kunnen zijn.

Design

Smaken verschillen uiteraard, maar het valt toch niet te ontkennen dat die inham van de iPhone X er niet uitziet. Voor sommigen zou dat al reden genoeg zijn om niet voor het toestel te gaan. Hoewel zowel de iPhone X als de Galaxy S8 komen met een randloos design, lijkt de Galaxy S8 net wat meer gestroomlijnd te zijn. Samsung is ook al wat langer bezig met werken aan steeds dunner wordende randen, terwijl Apple daar pas dit jaar interesse in toonde.

Multitasken op de Galaxy S8

Mensen die ervan houden om te multitasken, worden hierin beter ondersteund door de Samsung Galaxy S8. Zo kun je op het Samsung toestel twee apps tegelijkertijd bekijken in de split-screen modus. Door diagonaal over een app te swipen, maak je weer gebruik van de Floating Windows optie. De app wordt dan kleiner weergegeven als zwevend frame, zodat je er nog mee kunt interacteren, maar je ook nog kunt zien wat er achter de app gebeurt. Met Snap View kun je verder nog nog een app vastpinnen, terwijl je verder op je toestel kunt werken zoals gebruikelijk. Dit is vooral handig voor het vastpinnen van YouTube video’s, zodat je video eindelijk niet stopt, wanneer je even naar een andere app wilt gaan.

Vingerafdrukscanner vs. Face ID

Dit jaar was het één en al heibel met vingerafdrukscanners. Door de overheersende displays verhuisde de scanner bij de Galaxy S8 naar de achterkant en de iPhone X komt helemaal zonder vingerafdrukscanner. Zoals we weten wordt de scanner bij de iPhone X vervangen door de geavanceerde Face ID feature, waarbij je gezicht in plaats van je vinger wordt gescand. Apple geeft gebruikers niet veel keuze, en als je een fan bent van de vingerafdrukscanner, geeft de Galaxy S8 je nog de optie hem te gebruiken. Daarnaast komt de S8 ook met de optie om het toestel te ontgrendelen met je ogen, via de retina scanner. Het is een beetje Face ID achtig, maar natuurlijk lang niet zo geavanceerd.

Prijs

We hoeven niemand te vertellen dat er als laatste nog een groot groot prijsverschil is tussen de twee handsets. Hoewel de prijzen per winkel variëren, koop je de Samsung Galaxy S8 met 64GB opslagruimte voor zo’n 600 euro, met de juiste aanbiedingen. De 64GB versie van de iPhone X komt neer op 1159 euro. Kies je voor 256GB, dan betaal je 1.329 euro voor je iPhone X. De Galaxy S8 is niet beschikbaar met 256GB, maar ondersteunt wel microSD kaartjes. Een 256GB miscroSD kaart van Samsung heb je voor zo’n 160 euro.

Uiteraard zijn de twee toestellen niet helemaal hetzelfde, en zou je kunnen stellen dat de iPhone X met geavanceerdere technologieën komt en daardoor dus duurder is. Dan moet je je bedenken of die technologieën het verschil in prijs waard zijn. Overigens heeft Samsung er zelf ook voor gezorgd dat de iPhone X wat duurder is geworden, door Apple de volle mep te laten betalen voor de geleverde OLED schermen.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment