Al maanden wordt gesproken over een nieuwe functie in WhatsApp waarmee het mogelijk is om reeds verzonden berichten terug te trekken zodat deze niet gelezen kunnen worden door de ontvanger. Na een testperiode van iets meer dan een maand is WhatsApp nu begonnen met de daadwerkelijke uitrol van deze veel gevraagde functie.

Al in mei kwam het bericht naar buiten dat Whatsapp werkte aan een nieuwe functie waarmee reeds verzonden berichten verwijderd kunnen worden. Vandaag is WhatsApp eindelijk begonnen met de uitrol van deze nieuwe en veel gevraagde functie. Sinds 14 september werd de mogelijkheid om reeds verzonden berichten te verwijderen al getest in de bèta versie van WhatsApp.

Dankzij de nieuwe functie is het mogelijk om verzonden berichten terug te trekken. Het komt zeer regelmatig voor dat mensen een bericht per ongeluk naar de verkeerde persoon versturen. In sommige gevallen kan dit in zeer vervelende situaties resulteren.

Ontvanger ziet dat bericht is verwijderd door verzender

Wanneer een verzonden bericht wordt verwijderd of wordt teruggetrokken ziet degene die het bericht oorspronkelijk heeft ontvangen wel een notificatie dat het bericht door de verzender is verwijderd. Op die manier is wel duidelijk dat er oorspronkelijk een bericht is verstuurd, maar die achteraf is teruggetrokken.

 

WhatsApp rolt de functie om reeds verzonden berichten te verwijderen of terug te trekken momenteel gefaseerd uit naar alle gebruikers an Android smartphones, Apple iPhones en Windows Phone smartphones. Of de functie ook op andere (oude) smartphone besturingssystemen beschikbaar gaat komen is niet bekend en lijkt ook niet voor de hand te liggen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment