Samsung zou de klachten over de indeling van de achterkant van de S8 en S8+ dusdanig serieus nemen dat ze voor de S9/S9+ overwegen de gehele achterkant opnieuw te ontwerpen. Vooral de plek van de vingerafdrukscanner op de S8/S8+ kreeg kritiek. Die zou te dicht bij de camera liggen waardoor je die onnodig vaak vies maakt.

Nu gaan er nog altijd geruchten over de plek van de vingerafdrukscanner op de S9/S9+. Samsung verhuisde die op de S8 en S8+ van de voor- naar de achterkant om ruimte te maken voor het allesomvattende Infinity Display. Voor diens aankondiging werd er nog rekening gehouden met het verwerken van de vingerafdrukscanner in het scherm, soortgelijke geruchten duiken nu voor de Galaxy S9/S9+ op. Mocht het Samsung (wederom) niet lukken dit voor elkaar te krijgen, of als ze iets beter hebben verzonnen zal begin 2018 blijken.

Het bericht over een nieuwe indeling voor de achterkant is afkomstig uit China. Een nieuwe achterkant is ook wenselijk omdat er een dubbele camera verwacht wordt. Iets wat we momenteel ook al op de Note8 vinden maar toch zou Samsung overwegen niet diezelfde indeling te gebruiken. Ook de plek van de vingerafdrukscanner op de Note8 wordt namelijke bekritiseerd. Onlangs nog doken renders op van de mid-range Galaxy A5 (2018) waarop een geheel nieuwe indeling te zien was. Mogelijk trekt Samsung dit ontwerp door naar de Galaxy S9-serie. Daar zagen we een verticale indeling waarbij de vingerafdrukscanner onder de cameramodule geplaatst was. De introductie van de S9 en S9 Plus staat pas voor begin 2018 gepland dus ze hebben bij Samsung nog kort om er over na te denken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment