Hij reinigt de lucht en fleurt je huis ook nog eens op. Althans, dat is de belofte van Clairy, een slimme plantenbak die al honderdduizenden euro's heeft opgehaald via crowdfundingplatform Indiegogo.

Clairy gebruikt de wortels van een plant voor het reinigen van de lucht. Aan de voorkant van de bak zit een grote ventilator (je hoort hem volgens de makers nauwelijks) die lucht de kant van de wortels op stuurt. De plant verspreidt de schone lucht weer in de kamer.

 

 

Wifi en sensoren

De keramieken plantenbak is voorzien van sensoren om de luchtkwaliteit, vochtigheid en temperatuur in huis te meten. Je ziet deze data door de plantenbak te verbinden met jouw wifi-netwerk en vervolgens de bijbehorende app ermee te verbinden. 

 

 

Met de app kun je ook de ventilator van Clairy beheren. Als je de ventilator te hard vindt draaien dan kun je hem wat zachter zetten. De makers van Clairy benadrukken dat je geen filters nodig hebt om de lucht te reinigen: dat doen de wortels van de planten voor je.

Voor het project hebben de makers een investering van 2 miljoen euro ontvangen van de Europese Unie.

Geeft zichzelf water

De slimme plantenbak heeft een waterreservoir van één liter. Die vul je via het witte buisje naast de plant. Clairy geeft de plant zelfstandig water wanneer het nodig is. Je hoeft daarom maar om de paar weken het water bij te vullen.

De makers hebben er ook een houten tripod bij gemaakt zodat je de Clairy prominent in de kamer kunt tonen. Die heeft een meerprijs van 40 dollar. 

 

179 dollar

Clairy komt beschikbaar in vier kleuren: grijs, blauw, groen en koraal. De slimme plantenbak gaat 179 dollar kosten en de verzendkosten naar Nederland zijn 10 dollar. De plant krijg je erbij: je mag uit negen stuks je favoriet kiezen.

Ook zijn er twee premium-versies met een matzwarte en gouden plantenbak, die beide 329 dollar kosten. De levering vindt in de komende maanden plaats: de eerste Clairy's worden deze maand naar kopers verstuurd.

 

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment