Microsoft heeft zopas de Fall Creators Update (of herfstupdate) voor Windows 10 uitgebracht. De meest opvallende vernieuwing is de Personenbalk die het klassieke adresboek vervangt.

Windows 10 herfst update

Vanuit de Personenbalk kan je de contacten met wie je het vaakst communiceert bovendien met portretfoto en al ‘vastpinnen’ op de Taakbalk. Met een klik op het fotootje stuur je hen vervolgens pijlsnel een bericht, en het verzenden van een document of ander bestand lukt zelfs via een simpele drag & drop-actie (naar de portretfoto). Je favoriete contacten duiken na de update trouwens ook op in andere programma’s die over een deelfunctie beschikken, zoals Paint 3D of zelfs gewoon Windows Verkenner.

De Windows 10 herfstupdate volgt exact zes maanden na de Creators Update in april, waarmee de softwaregigant afstapte van compleet nieuwe Windows-versienummers en overschakelde op het ‘Windows as a service’-principe met minder ingrijpende, maar nog steeds belangrijke halfjaarlijkse updates. Microsoft rolt de update dezer dagen geleidelijk aan uit. Heb je hem nog niet ontvangen, dan kan je de nieuwe software ook eenvoudig zelf binnenhalen en installeren.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment