Google hoopt het 'soms droge onderwerp' privacy aan de man te brengen met Google Backstage, een soort escaperoom aan het Singel.

Bij het interactieve spel Google Backstage kruip je samen met je teamgenoten in de rol van Google en speel je verschillende spellen in meerdere kamers. 

 

 Zo help je fictieve gebruikers van A naar B, vind je antwoorden op hun vragen en raad je ze de leukste YouTubevideo's aan. Intussen leer je wat Google doet met jouw gegevens.

Hoe beter je de gebruikers helpt, hoe hoger de score. De teams die de uitdagingen in het spel het beste doorstaan maken kans op prijzen.

"We merken dat er nog altijd veel vragen en soms ook misverstanden zijn over hoe Google omgaat met gegevens," aldus Rachid Finge van Google Nederland. "Dat onderwerp staat daarom centraal in de spellen van Google Backstage, waar iedereen zelf kan ervaren hoe dat in zijn werk gaat."

In april zette het bedrijf al de privacycaravan in voor de Privacy Tour, die moest helpen het online bewustzijn te vergroten.

Google Backstage is vanaf 15 november tot het einde van het jaar open voor publiek. Om het spel te kunnen spelen moet je je met drie of vier personen inschrijven, gratis, via de website.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment