Smartphonefabrikanten springen allemaal op de trend va 2017: dunne schermranden. Allemaal leuk en aardig, maar daardoor blijft er geen ruimte meer over voor een vingerafdrukscanner. De achterkant van smartphones is een goed alternatief, maar volgens velen niet optimaal. Wat gaat Samsung met de Galaxy S9 doen?

Samsung Galaxy S9: afscheid nemen van de vingerafdrukscanner?

Apple en Samsung experimenten daarom al enkele jaren met een nieuwe oplossing. Het gaat om een technologie die ervoor zorgt dat de vingerafdrukscanner in het scherm van je smartphone verwerkt kan worden. Helaas werkt dat voorlopig alleen echt goed op papier. Vooral met de massaproductie van merken als Apple en Samsung is het nog geen degelijk alternatief.

Apple koos er daarom voor om direct op Face ID over te stappen, zonder Touch ID als voor de hand liggende backup. Samsung gaat volgens insiders wel door met het experimenteren. Helaas kwam vanochtend het nieuws naar buiten dat de Koreaanse techgigant ook niet op tijd klaar zal zijn voor de Galaxy S9.

Op dit moment is het naar verluidt het plan om de technologie in de Samsung Galaxy Note 9 te verwerken. De vingerafdrukscanner verhuist volgens insiders naar de achterkant van de Samsung Galaxy S9. Dat is een positie waar eerdere leaks ook al op wezen.

Eigen versie van Face ID

Daarnaast werkt Samsung volgens goed ingelichte bronnen aan zijn eigen variant van Face ID. De Koreaanse fabrikant maakte dit jaar al indruk met zijn irisscanner, maar de iPhone X doet daar toch echt een flinke schep bovenop. Samsung is volgens bronnen binnen de leveranciersketen geïnspireerd door Apple’s Face ID, en werkt daarom hard aan zijn eigen versie.

Dat betekent echter niet dat de techgigant dus ook afscheid neemt van vingerafdrukscanners: “Samsung blijft vingerafdrukscanners gebruiken, omdat er veel services en platformen zijn die afhankelijk zijn van de technologie.” Een opluchting voor veel fans. Waarom afhankelijk zijn van slechts een ontgrendelingsmethode?

Eerder gelekte schetsen

Naar verluidt heeft Samsung zijn specspakket voor de Galaxy S9 al compleet, na een eerste prototype-productie in oktober. Zoals verwacht is de Koreaanse fabrikant van plan zijn nieuwe toestel eerder dan normaal uit te brengen. De massaproductie gaat naar verluidt al in december van start, wat erop wijst dat Samsung zo snel mogelijk met de iPhone X wil concurreren.

Check ondertussen wat OnePlus van plan is met de OnePlus 5T. Heb je trouwens al het filmpje gezien waarin willekeurige voorbijgangers de iPhone X getoond wordt? Eigenlijk is het een iPhone 4, en de reacties zijn hilarisch.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment