Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Uit die cijfers blijkt dat Android 8.0 Oreo iets meer marktaandeel heeft nu. Android 7.0 Nougat heeft het de afgelopen weken iets beter gedaan, terwijl andere versies hebben moeten inleveren.

 

Marktaandeel Android 8.0 Oreo stijgt licht

Vorige maand verscheen Android 8.0 Oreo voor het eerst in de Android-distributiecijfers, met een aandeel van 0,2 procent. Deze maand is dat aandeel licht gestegen met 0,1 procentpunt, naar 0,3 procent. Dat dit aandeel nog helemaal niet zo hoog is op dit moment, is niet vreemd. De software is alleen nog maar beschikbaar op de toestellen van Google (Nexus, Pixel), Sony (een aantal) en Huawei (Mate 10 Pro). Zo langzaamaan zullen er steeds meer toestellen verschenen, maar vooralsnog laat de groei op zich wachten.

De toestellen van Samsung, LG en zelfs Motorola draaien nog altijd op Android 7.0 Nougat (of iets ouder). In vergelijking met vorig jaar doet Oreo het even goed als Nougat, overigens. In november vorig jaar stond het marktaandeel van Android 7.0 even hoog als Android 8.0 nu staat. Nougat heeft de afgelopen weken wel een sterke groei laten zien, met 2,8 procentpunten erbij. Maar dat betekent wel dat de overige percentages allemaal zijn gedaald. Android 4.4 heeft het het zwaarst te verduren gehad, met een verlies van 0,7 procentpunt.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment