Microsoft gaat begin volgend jaar stoppen met Excel Viewer, PowerPoint Viewer, PowerPoint 2007 Viewer en het Office Compatibility Pack. De software zal dan niet meer worden aangeboden en ook geen beveiligingsupdates meer ontvangen, zo heeft de softwaregigant bekendgemaakt.

De Viewers zijn gratis programma's waarmee Excel- PowerPoint-bestanden kunnen worden bekeken. Dit is handig voor gebruikers die niet over een Office-programma beschikken.Vanaf april 2018 zal de software echter niet meer te downloaden zijn. Het gebruik na deze datum kan dan ook risico's met zich meebrengen, aangezien kwetsbaarheden in Microsoft Office ook in de Excel en PowerPoint Viewer kunnen voorkomen.

Microsoft geeft gebruikers van de software verschillende suggesties. Zo wordt voor Windows 10-gebruikers Excel Mobile of PowerPoint Mobile aangeraden. In het geval van Windows 7 of 8.1 kan er van Excel of PowerPoint Online gebruik worden gemaakt. Vorig jaar kondigde Microsoft al het einde van Word Viewer 2007 aan. Het programma zal vanaf deze maand niet meer worden aangeboden en ondersteund.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment