Samsung gaat hoogstwaarschijnlijk eind februari 2018 de Samsung Galaxy S9 presenteren. Uit nieuwe informatie blijkt dat Samsung ook diverse verbeteringen gaat doorvoeren in de irisscanner en gezichtsherkenningsfunctie.

De huidige Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy Note 8 zijn alle drie uitgevoerd met een irisscanner. Omdat de irisscanner nog steeds niet echt heel goed werkt heeft Samsung de drie toestellen ook uitgerust met gezichtsherkenning. Overigens wint ook de gezichtsherkenning het niet qua veiligheid en snelheid bij de vingerafdruksensor, waardoor de meeste gebruikers van de de drie toestellen nog vooral de vingerafdruksensor gebruiken.

Volgens Taiwanese bronnen moet de Samsung Galaxy S9 ervoor gaan zorgen dat toekomstige gebruikers van het toestel de irisscanner of de gezichtsherkenningsfunctie gaan verkiezen boven de vingerafdruksensor. De website meldt dat Samsung zowel de irisscanner als de gezichtsherkenningsfunctie voor de Galaxy S9 flink heeft verbeterd en vooral ervoor heeft gezorgd dat deze sneller werkt. Snelheid is de meest belangrijke factor of mensen gebruik maken van een irisscanner of gezichtsherkenningsfunctie.

Niet snel genoeg

Op het moment dat gebruikers iedere keer een paar seconden kwijt zijn om hun toestel te ontgrendelen, bijvoorbeeld omdat het toestel niet direct in staat is het gezicht te herkennen of de iris te scannen, ervaren gebruikers dit als vervelend en stoppen met het gebruik van de functie. Vingerafdruksensoren zijn ondertussen al erg snel waardoor gebruikers in een halve seconde tijd hun toestel kunnen ontgrendelen.

 

De geschiedenis herhaalt zich

Het valt op dat de irisscanner en de gezichtsherkenningsfunctie momenteel dezelfde ontwikkelingen doormaken als de vingeradruksensor enkele jaren geleden. Zo was bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 uit 2014 ook al uitgevoerd met een vingerafdruksensor, echter moest een scan gemaakt worden door de vinger over de sensor heen te vegen. Dit leverde vaak fouten op en zorgde ervoor dat het ontgrendelen van de Galaxy S5 (net als de irisscanner en gezichtsherkenning nu) te lang duurde voor gebruikers.

Apple ontwikkelde voor de nieuwe Apple iPhone X een geheel nieuwe vorm van gezichtsherkenning waarbij met infrarood licht een 3D scan van het gezicht gemaakt wordt. Hierdoor kan de gezichtsherkenningsfunctie van de iPhone X minder goed voor de gek gehouden worden door er een foto voor te houden. Samsung gaat naar verluidt deze 3D scan technologie nog niet gebruiken en verbetert naar verluidt vooral haar bestaande 2D scan technologie.

Aankondiging Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 wordt hoogstwaarschijnlijk op zondagavond 25 februari in Barcelona gepresenteerd voorafgaand aan het jaarlijkse Mobile World Congress.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment