De Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen stereospeakers en behouden de 3,5mm-jack, zo claimt telecomjournalist Evan Blass. Het ontwerp zou nagenoeg gelijk zijn aan dat van de Galaxy S8 van dit jaar, zo schrijft hij.

De grootste verandering is de plaatsing van de vingerafdrukscanner, die onder de camera komt, schrijft Blass, ook bekend als EvLeaks, op Venturebeat. De scanner zit nu naast de camera en dus niet gecentreerd op de achterkant zoals bij veel andere smartphones.

De S9 zou een 5,8"-scherm krijgen, terwijl de S9+ een 6,2"-paneel krijgt. Dat zijn de exacte afmetingen van de S8 en S8+ die dit voorjaar verschenen. Samsung voegt stereospeakers toe aan de behuizing, maar Blass laat in het midden waar het geluid vandaan komt. Boven en onder het scherm is weinig ruimte en fabrikanten als HTC en Huawei kozen afgelopen jaar voor een setup met een speaker aan de onderkant van de behuizing, in combinatie met de speaker die standaard boven het scherm zit. Samsung behoudt de 3,5mm-aansluiting voor zijn belangrijkste toestellen van komend jaar, claimt Blass. Concurrenten als Apple en Google hebben ze dit jaar weggelaten en ook andere merken als Lenovo, Huawei en HTC hebben high-end modellen zonder de aansluiting.

De S9 zou een enkele camera hebben, terwijl de S9+ net als de Note 8 over een dubbele camera zou beschikken. Bovendien zou de fabrikant in de kleinere variant een werkgeheugen ter grootte van 4GB plaatsen en in de grotere een van 6GB.

De toestellen zouden als codenamen Star en Star 2 hebben. Samsung zou al een glimp van de toestellen willen laten zien op elektronicabeurs CES in Las Vegas begin januari, terwijl de volledige presentatie in maart zal plaatsvinden, claimt Blass.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment