Samsung zou de Galaxy S9 en S9+ al tijdens de grote techbeurs CES begin januari onthullen.

Dat meldt de doorgaans betrouwbare Evan Blass op VentureBeat. Blass schrijft op basis van een anonieme bron dat de nieuwe Galaxy S9 en S9+ uiterlijk sterk zullen lijken op de S8 en S8+ van dit jaar. Daarmee 'leent' Samsung het model van Apple, dat meerdere jaren met hetzelfde ontwerp doet. Samsung kwam tot nu toe wel vrijwel elk jaar met een nieuw ontworpen Galaxy S-model.

Naast verwachte snellere chips verandert er aan de buitenkant van de toestellen ook wat. Zo zou de vingerafdrukscanner van de S9 en S9+ op de achterzijde onder de camera's komen. Bij de S8 en S8+ zit de scanner naast de cameralens, wat op kritiek kon rekenen van gebruikers die de scanner op de tast slecht kunnen vinden.

Dubbele camera

De schermen van de S9 en S9+, met gebogen schermranden, zouden met 5,8 en 6,2 inch qua formaat gelijk blijven aan die van hun voorgangers. Wel zou de S9+ meer verschillen van de S9. De grotere telefoon zou een dubbele camera achterop krijgen en 6 GB in plaats van 4 GB werkgeheugen. De Galaxy Note 8was onlangs de eerste premium Samsung-telefoon met een dubbele camera. Meerdere andere merken hadden dat soort camera's al langer in hun toestellen.

 

Beide modellen zouden stereospeakers krijgen, 64 GB opslagruimte en een microSD-slot en een koptelefoonaansluiting. Het is nog niet duidelijk hoeveel Samsung in januari van de nieuwe Galaxy-telefoons laat zien. Het bedrijf zou van plan zijn de S9 en S9+ net als hun voorgangers opnieuw in maart officieel te presenteren.

Bekijk ook onze eerste indruk van de Galaxy Note 8:

Reacties mogelijk gemaakt door CComment