Google Home-speakers hebben de mogelijkheid gekregen om meerdere commando's achter elkaar te geven, waarna Assistant die ook beide uitvoert. De mogelijkheid werkt vooralsnog niet bij Assistant op smartphones.

google home

Het lijkt erop dat Google dit aan de serverkant heeft aangezet zonder een update te hoeven pushen, meldt Android Police. De zoekgigant heeft er bovendien niets over laten weten, maar gebruikers hebben de mogelijkheid zelf ontdekt.

Wie nu meerdere commando's tegelijk wil uitvoeren, hoeft daardoor niet te wachten op het antwoord van de speaker om vervolgens pas het tweede commando te kunnen geven. De functie werkt op de Google Home en Home Mini, maar het lijkt niet te functioneren op telefoons met Googles digitale assistent.

Eerder dit jaar voegde het zoekbedrijf al de functie toe om meerdere gebruikers in te stellen op de Home, een functie die bij de release ook ontbrak. Google Home en Home Mini werken niet in het Nederlands en zijn officieel niet verkrijgbaar in het Nederlands. Naar verluidt is de zoekgigant bezig met de vertaling van zijn Assistant naar het Nederlands en wacht het bedrijf daarop om de speakers in de Benelux uit te brengen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment