Vorige week bereikte ons het nieuws dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ mogelijk al in januari voor het eerst aan de wereld worden getoond. Beide toestellen zouden in maart uitgebreid worden gepresenteerd, gevolgd door een lancering enkele weken later. Samsung lijkt vandaag ook een hint te geven dat de Galaxy S9-serie eerder dan verwacht op de markt wordt gebracht, want het kondigde aan dat de massaproductie van tweede generatie 10nm FinFET-procestechnologie van start is gegaan.

 

Vroege lancering Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zullen worden aangedreven door een chip die zal profiteren van deze verbeterde technologie. Het gaat hier vermoedelijk om de recent aangekondigde Exynos 9810 en Qualcomm Snapdragon 845, die beide door Samsung worden geproduceerd. We verwachten dat de Exynos 9810 onder de motorkap van de Europese Galaxy S9 zal zijn te vinden.

Volgens Samsung zijn de chips dankzij de nieuwe procestechnologie 10% sneller en 15% energiezuiniger dan de huidige chips van de Galaxy S8, S8+ en Note 8. Het bedrijf maakte nog niet bekend welke apparaten gebruik zullen maken van deze nieuwe chips, maar zegt dat ze zullen worden gebruikt in digitale apparaten die gepland staan om begin volgend te worden geïntroduceerd, en naar verwachting in de loop van het jaar op grote schaal beschikbaar komen.

Daarnaast verschenen er nieuwe renders van hoe de Samsung Galaxy S9 eruit zou kunnen komen te zien. Een recent gerucht suggereerde dat het scherm van de S9 maar liefst 90 procent van de gehele voorzijde bedekt, terwijl die verhouding momenteel uitkomt op ongeveer 84 procent. De renders tonen ook een vingerafdrukscanner onder de dubbele camera in plaats van ernaast. Overigens gaan er geruchten dat de dubbele camera een exclusieve functie is van de Galaxy S9+. Bovendien zou dit model beschikken over 6GB aan werkgeheugen in tegenstelling tot de 4GB van de reguliere S9.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment