Websites van domeinbeheerder Mijndomein zijn sinds het afgelopen weekend doelwit van meerdere DDoS-aanvallen.
Hierdoor zijn meerdere sites in het beheer van het bedrijf vertraagd of moeilijk bereikbaar. De aanvallen zouden in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn begonnen.

Bij een DDoS-aanval worden servers vanaf veel adressen tegelijkertijd gebombardeerd met verbindverzoeken. Websites raken hierdoor overbelast, waardoor ze moeilijker te bereiken zijn voor gewone bezoekers.

"We kunnen niet aangeven hoeveel sites het precies betreft, want we maken gebruik van een shared host-constructie", aldus woordvoerder Servaas Raedts tegenover NU.nl. "We hebben in totaal 600.000 sites in ons beheer. Er kan nooit meer dan 10 procent tegelijkertijd vertraagd zijn."

Meerdere aanvallen

De domeinbeheerder weet niet wie er achter de DDoS-aanvallen zit. Het zou gaan om meerdere aanvallen die kort achter elkaar worden uitgevoerd.

Op het moment werkt Mijndomein aan een oplossing. Raedts zegt "goede hoop te hebben" dat de DDoS-aanvallen binnenkort voorbij zijn. "We werken nauw samen met experts op dit gebied en we werken verschillende scenario's uit om de aanvallen te bestrijden."

In november waren veel websites van Mijndomein offline door een storing.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment