Samsung heeft zichzelf naar verluidt tot doel gesteld met haar nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ een zogenaamde 'screen-to-body ratio' van meer dan 90 procent te behalen. De huidige Galaxy S8 en Galaxy S8+ hebben een screen-to-body ratio van 84 procent.

De randen rondom het beeldscherm van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ worden nog smaller, valt op te maken uit nieuwe geruchten over beide toestellen. Gesuggereerd wordt dat Samsung zich tot doel heeft gesteld de zogenaamde 'screen-to-body ratio' bij de Galaxy S9 en Galaxy S9+ op te krikken naar meer dan 90 procent, zo meldt SlashGear.

Bij de huidige Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ bestaat ongeveer 84 procent van de voorzijde van het toestel uit beeldscherm. De rest van de ruimte zijn nu nog (scherm)randen aan de boven- en onderzijde. Deze randen moeten bij de Galaxy S9 en Galaxy S9+ dus nóg kleiner worden.

Samsung houdt waarschijnlijk vast aan de huidige beeldschermformaten. Dat betekent dat de Samsung Galaxy S9 een beeldscherm van 5,8 inch krijgt en de Samsung Galaxy S9+ voorzien zal zijn van een 6,2 inch groot beeldscherm. Doordat de schermranden nóg smaller worden, worden de toestellen in de lengte waarschijnlijk een halve centimeter tot een centimeter korter.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment