Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. Daaruit is op te maken dat Android 8.0 Oreo 0,5 procent van de markt in handen heeft. Sinds vorige maand is dat aandeel slechts met 0,2 procentpunten gestegen. De adoptie verloopt dus nog niet heel erg vlot.

Android 8.0 Oreo heeft een klein marktaandeel

Google heeft de laatste Android-distributiecijfers van het jaar naar buiten gebracht. Uit die cijfers is op te maken dat Android 8.0 Oreo momenteel 0,5 procent van de markt in handen heeft. Sinds vorige maand is dat percentage met 0,2 procentpunten gestegen. Ondertussen is versie 8.1 ook al vrijgegeven, maar daarvan ontbreekt nog ieder spoor. Waarschijnlijk ligt die adoptie nog onder de 0,1 procent (dan wordt die Android-versie nog niet meegenomen in deze cijfers). Mogelijk zien we 8.1 Oreo in januari pas verschijnen.

Android 7.0 Nougat is in de afgelopen vier weken gestegen met 1,7 procentpunt, naar 19,3 procent. Android 7.1 heeft nu vier procent in handen. Daarmee gaat deze versie nog niet voorbij Android 6.0 Marshmallow, dat momenteel 29,7 procent in handen heeft. Dit is de meest gebruikte Android-versie van dit moment. Lollipop staat nog op een mooie tweede plek met 26,3 procent (dit is een combinatie van 5.0 en 5.1). De resterende versies hebben allemaal verder moet inleveren, en dat is gelukkig maar goed ook in het kader van veiligheid.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment