Samsung is voornemens zijn nieuwe topmodel Galaxy S9 in ferbuari al te lanceren. Mogelijk heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf de datum naar voren gehaald om de Apple iPhone X in de wielen te rijden, schrijft Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen.

Volgens de bronnen wil Samsung de Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus in februari volgend jaar presenteren en de toestellen in maart in de verkoop brengen. Daarmee komt de lancering van de nieuwe smartphones een maand eerder dan de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus die in maart van dit jaar werden door Samsung werden onthuld. De bronnen melden ook dat de verschuiving van de lanceerdatum nog niet vast staat en nog alles mogelijk is.

Naar verluidt lijken de Galaxy S9 en zijn grotere broertje Galaxy S9 Plus qua uiterlijk sterk op hun voorgangers, maar bracht Samsung onder meer verbeteringen aan in de camerasoftware. De lancering van de Galaxy S9 is de eerste significante productlancering van Samsung nadat het bedrijf in september van dit jaar al de phablet Note 8 lanceerde.

Veel op het spel voor Samsung

Er hangt voor Samsung dan ook veel van de Galaxy S9 af. Jarenland hield Samsung met Apple een ijzeren grip op de smartphonemarkt waarbij beide partijen succesvol bleven in het zwaarbevochten topsegment. Apple speelde hier handig op in door dit jaar de relatief dure iPhone X te lanceren, die  bovendien goed lijkt te verkopen ondanks het prijskaartje dat aan het toestel hangt.

Geruchten over een vervroegde lancering van de Galaxy S9 zijn overigens niet nieuw. Er wordt al langere tijd gesuggereerd dat het toestel iets eerder gepresenteerd zou gaan worden dan de Samsung Galaxy S8.

Overigens meldde Bloomberg onlangs nog dat Samsung van plan is in de eerste helft van volgend jaar zijn eerste smart speaker te introduceren


Reacties mogelijk gemaakt door CComment