Volgens onderzoek van Multiscope deelt 40 procent van de Nederlanders met een Netflix-abonnement dat account ook buiten het eigen huishouden. Vooral 18- tot 34-jarigen doen dat. Nederlanders kijken dagelijks bijna een half miljard minuten Netflix.

Volgens de Smart Media Monitor 2017 van Multiscope heeft Netflix in Nederland een aandeel van 32 procent als het om kijktijd van on-demanddiensten gaat en daarmee is het de grootste in Nederland. Ongeveer 5,6 miljoen Nederlanders kijken gemiddeld 84 minuten per dag naar Netflix.

In Nederland zijn er volgens het onderzoek ongeveer 2,8 miljoen huishoudens die betalen voor een abonnement en per huishouden zijn er gemiddeld 1,43 kijkers. Om een account te delen moeten gebruikers hun wachtwoord delen. Afhankelijk van het abonnement is het mogelijk om met twee tot vier personen tegelijk naar Netflix te kijken.

Het delen van een abonnement mag officieel alleen binnen een huishouden, maar Netflix treedt niet op tegen gebruikers die een Netflix-account delen op een andere manier. Volgens het onderzoek van Multiscope zijn er 1,12 miljoen huishoudens in Nederland die 'meeliften' op een gedeeld account.

YouTube is met een 18 procent van de kijktijd de tweede grootste aanbieder van on-demandvideo in Nederland. NPO start staat met 9 procent op de derde plek. Inmiddels besteden Nederlanders meer tijd aan het bekijken van on-demandvideo dan aan het kijken naar lineaire televisie. Alle cijfers volgen uit onderzoek dat is uitgevoerd door Multiscope onder 6700 Nederlanders.

multiscope

Reacties mogelijk gemaakt door CComment