De eerste jailbreak voor iOS 11 en 11.1 en tvOS 11.0 en 11.1 is verschenen. De ontwikkelaar heeft het benodigde installatiebestand online gezet. De jailbreak werkt niet op de nieuwste versie van iOS, versie 11.2.1, dus gebruikers hebben een oude versie van iOS nodig. Ontwikkelaar Morpheus heeft de jailbreak aangekondigd op Twitter en het benodigde ipa-bestand online gezet op de pagina voor liberiOS. De jailbreak werkt momenteel niet op iOS 10 en lager, al zegt de ontwikkelaar dat hij wellicht een backport zal maken. De methode werkt ook niet op iOS 11.2 en 11.2.1. De methode is ook bruikbaar om Apple TV's met tvOS te jailbreaken.

De jailbreak installeert geen Cydia en ontwikkelaar Saurik heeft zijn repository en interface voor het gebruiken van 'jailbreak-apps' nog niet compatibel gemaakt met iOS 11. Het is onbekend of en wanneer dat zal gebeuren. Morpheus wil er bovendien eerst voor zorgen dat de jailbreak stabiel is bij het injecteren van code, zoals Cydia-apps doen.

Met het ontbreken van Cydia is de jailbreak voor veel gebruikers weinig nuttig. Jailbreaken begon onder iPhone OS met de eerste versie. Dat was toen de enige manier om apps te installeren op iPhones. Jailbreaken is jarenlang populair geweest, maar de populariteit is afgelopen jaren afgenomen nadat Apple steeds meer functies die eerst een jailbreak vereisten toevoegde aan zijn mobiele besturingssysteem.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment