Bètaversie 64 van Chrome OS bevat een optie om meerdere Android-apps parallel aan elkaar te draaien op een Chromebook zonder dat ze pauzeren wanneer de gebruiker een andere app actief heeft. De optie maakt multitasken op een Chromebook in de praktijk aanzienlijk makkelijker.

 

 

De functie zit in Chrome OS 64, maar staat niet standaard aan. Gebruikers moeten Developer Options activeren door in About Device, in de Android-opties, meermaals op de Build Number te tikken. Daarna kan onderaan in het Developer Options-menu de optie parallel running of tasks aanzetten. Daarna zal een Android-app blijven draaien, ongeacht waar de gebruiker zijn interacties vervolgens op richt.

De functie zit in de nieuwste bèta van Chrome OS en gebruikers kunnen erop overstappen door in de Chrome OS-opties over te stappen op de beta channel. Daarbij verliezen gebruikers hun data niet, maar als ze terug willen gaan van bèta naar stable, dan verliezen ze hun gegevens wel. De nieuwe feature werd ontdekt door Chrome Unboxed, die direct een videodemonstratie ervan maakte.

Chrome OS heeft al eerder updates gehad ten behoeve van multitasking. Zo is er ook de mogelijkheid om het scherm netjes in twee delen te splitsen en twee apps in de helften te plaatsen. Ook die functie is nog experimenteel.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment