Samsung zal zijn digitale assistent Bixby vanaf 2018 ook op zijn tv's zetten. Dat heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant aangekondigd op CES. Samsung bracht Bixby vorig jaar tegelijkertijd uit met zijn smartphone Galaxy S8.

samsung bixby

De komst van Bixby naar tv's van Samsung is geen verrassing, omdat versie 2.0 onder meer tv's en koelkasten ondersteunt. Bovendien heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant gezegd dat het zijn digitale assistent op veel apparaten wil laten draaien.

Behalve Bixby komt ook internet-of-thingsplatform SmartThings te draaien op tv's, waardoor vermoedelijk klanten andere ondersteunde apparaten kunnen besturen via de besturing van de tv. Het is onbekend hoe dat precies zal werken. Samsung kondigde ook Universal Guide aan, een manier om tv-programma's aan te raden op basis van kijkgedrag.

Vanaf dit jaar zal de fabrikant 8k-tv's gaan verkopen die een functie hebben om bestaande tv-beelden te upscalen met behulp een algoritme. Daardoor moeten details er beter uitzien en randen scherper zijn dan op de originele beelden. Het gaat om een tv in Samsungs QLED-lijn.

Samsung liet op CES ook een tv op basis van microleds zien, die de opvolger moeten gaan vormen van QLED. Daarbij gaat het om een concept, waarvan onbekend is wanneer het echt in een tv zal zitten.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment