ABN Amro heeft een publieke test aangekondigd waarbij de bank mensen contactloos wil laten betalen via een horloge, armband of sleutelhanger. Mensen kunnen ook betalen met een ring, waarmee de bank vorig jaar al een proef deed.

ABN-AMRO contact betalen

Volgens de bank duurt de testperiode vier maanden en kunnen maximaal vijfhonderd geïnteresseerden zich aanmelden. Ze moeten dan hun bevindingen met de bank delen door middel van een app. De wearables zijn afkomstig van het Britse bedrijf Kerv, dat ook al verantwoordelijk was voor de productie van de ring. Ze zijn voorzien van een nfc-chip waarmee de betalingen uitgevoerd kunnen worden.

Volgens de bank wordt de wearable aan een betaalrekening gekoppeld en vervalt deze koppeling na verloop van de proefperiode, waardoor er niet meer mee betaald kan worden. Bovendien is het alleen mogelijk tot 25 euro per betaling te besteden, omdat de wearables niet voorzien zijn van een pincode. Het betalen werkt op dezelfde manier als een gewone nfc-betaling.

Vorig jaar voerde de bank al een proef uit met een keramische ring met nfc-chip. Volgens ABN Amro was deze test succesvol en wordt daarom nu met meer wearables getest.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment