Chipgigant Intel belooft deze maand de processorlekken Spectre en Meltdown te dichten in alle recente chips, met behulp van software-updates.
Dat zei Intel-CEO Brian Krzanich tijdens een persconferentie op gadgetbeurs CES.

intel

"We verwachten negentig procent van onze processors van de afgelopen vijf jaar binnen een week te updaten", aldus de topman. "De rest zal voor het einde van januari een update krijgen."

Hoewel Intel belooft deze maand software-updates uit te brengen voor alle chips, moeten gebruikers deze updates wel eerst installeren. Pas dan is het lek gedicht.

De maatregel lost het probleem alleen op voor chips gekocht in de afgelopen vijf jaar. De processorlekken treffen echter chips die sinds 1995 op de markt zijn gebracht.

Afgelopen week kwamen de beveiligingslekken Meltdown en Spectre aan het licht. Meltdown laat hackers het werkgeheugen van computers met Intel-chips aanvallen om bijvoorbeeld wachtwoorden te bemachtigen. Spectre treft chips van Intel, ARM en AMD en is moeilijker te misbruiken.

'Geen misbruik bekend'

"Tot op heden wijst niks er op dat deze exploits zijn misbruikt om data van onze klanten te stelen", benadrukt Krzanich tijdens de persconferentie.

Meerdere techbedrijven brachten in de afgelopen dagen software-updates uit om de beveiligingslekken te dichten binnen besturingssystemen.

Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden je vanuit Las Vegas tussen 7 en 12 januari op de hoogte via WhatsApp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app CES AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment