SanDisk perst 1 terabyte opslagruimte op een kleine flashdrive met usb-c.

Terwijl de makers van tv-schermen elkaar tijdens de CES de ogen uitsteken met de grootste displays, zijn de producenten van opslagmedia juist in een strijd verwikkeld wie de kleinste heeft. Dit jaar gooit SanDisk hoge ogen met het tonen van wat het zelf ’s werelds kleinste USB-apparaat met 1 TB opslagruimte noemt.

Wie de foto’s van de USB-stick ziet op Engadget en The Verge moet wel onder de indruk zijn: zoveel opslag op zo weinig ruimte. Het apparaat maakt bovendien gebruik van USB-C, zodat je het bijvoorbeeld makkelijk op je smartphone zou kunnen aansluiten.  

Prototype

Vooralsnog is de flash drive niet meer dan een werkend prototype. Wanneer en tegen welke prijs de USB-stick van 1 TB op de markt komt, is nog onbekend. Goedkoop zal het apparaatje niet zijn. Een ‘normale’ externe harde schijf van 1 TB kost al snel 50 euro. Wil je een 1TB USB-C SSD, dan gaat die prijs al een paar keer over de kop. Wie dezelfde opslag wil maar dan samengeperst in een minuscule flash drive, is nog weer een heel stuk meer kwijt.

 

Voor de nieuwe, ultrakleine USB 3.1 flash drive van 256 GB die SanDisk tijdens de CES presenteerde, betaal je al 150 dollar. En de gemiddelde consument kan daar vast ruimschoots mee uit de voeten. De stick is volgens SanDisk goed voor 14.000 foto’s, 10 uur full-HD video en 16.000 muzieknummers. En zelfs als je dat er allemaal op zet, heb je nog 64 GB over voor andere bestanden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment