Microsoft maakt Windows 10 versie 1709, oftewel de Fall Creators Update, beschikbaar voor alle systemen die in aanmerking komen voor de update. Zo krijgen de Enterprise- en Pro-edities van Windows 10 de update op 18 januari.

Het is volgens Microsoft de laatste fase van de uitrol van de Fall Creators Update van Windows 10. Het bedrijf begon de update vanaf 10 oktober 2017 te verstrekken en dankzij de zo verkregen feedback over compatibiliteit en andere issues, is het OS inmiddels stabiel genoeg om ook de laatste consumentensystemen en de zakelijke markt over te zetten. Volgens het bedrijf zijn er al veel systemen over; het zou zelfs om de Windows 10-release gaan die als snelste de 100 miljoen apparaten bereikt.

Pc's met Windows 10 Enterprise en Windows 10 Pro die updates automatisch ontvangen, krijgen de Fall Creators Update vanaf 18 januari aangeboden. Voor alle gebruikers geldt dat ze handmatig via de Windows 10-site kunnen upgraden. It-beheerders kunnen er zelf voor kiezen systemen in hun organisatie uit te rollen vanaf 22 januari. Vanaf die week publiceert Microsoft de update op Windows Update, Windows Update for Business, WSUS en VLSC.

Officieel kunnen gebruikers van oudere Windows-versies al niet meer gratis upgraden naar Windows 10, maar Microsoft biedt via de assistive technologies-omweg nog even de mogelijkheid toch zonder kosten te upgraden. Dat aanbod loopt op 16 januari af. Op de Nederlandstalige site staat overigens 31 december 2017 als laatste mogelijkheid.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment