Google heeft het met zijn videobelapplicatie Duo mogelijk gemaakt om Android-gebruikers te bellen terwijl zij zelf niet de Duo-applicatie hebben geïnstalleerd. Dat werkt met een technologie die Google App Preview Messaging noemt.

De nieuwe functionaliteit werd opgemerkt door Android Police, die tevens demonstreerde hoe een Android-gebruiker die Duo niet heeft geïnstalleerd, een videogesprek ontvangt. Na het beëindigen van het gesprek krijgt de Duo-loze Android-gebruiker de mogelijkheid om alsnog de applicatie te installeren. Overigens werkt de functionaliteit ook met conventionele audiogesprekken.

Het videobellen met gesprekspartners die Duo niet hebben geïnstalleerd werkt alleen op Android, en kan dus niet worden gedaan met iPhone-gebruikers. Dat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van een technologie die Google App Preview Messaging noemt. Deze techniek werd enige tijd geleden geïntroduceerd, en maakt het mogelijk om met andere Android-gebruikers te communiceren zonder dat beide contactpersonen per se dezelfde app moeten hebben.

App Preview Messaging is een api die beschikbaar moet komen voor alle ontwikkelaars, maar vooralsnog is deze nog slechts beperkt beschikbaar. Onduidelijk is wanneer alle applicatieontwikkelaars toegang krijgen tot de api. Het werkt overigens alleen als gebruikers hun telefoonnummer hebben gekoppeld aan hun Google-account, wat voor veel Android-gebruikers het geval zal zijn. Android Police merkt echter op dat de mogelijkheid om Duo-loze mensen te bellen nog lang niet bij iedere contactpersoon werkt.

Google Duo

Reacties mogelijk gemaakt door CComment