Currence heeft bekendgemaakt dat in 2017 meer dan de helft van alle iDEAL-transacties via mobiele apparaten plaatsvonden. Daarnaast maakte ook het betalen tussen consumenten een groei door in het afgelopen jaar.

De organisatie meldt dat er in 2017 in totaal 378,2 miljoen iDEAL-betalingen hebben plaatsgevonden, waardoor het aantal mobiele betalingen minimaal neerkomt op 189 miljoen. Currence meldt echter geen exacte aantallen. Er zijn er vorig jaar wel meer iDEAL-betalingen uitgevoerd dan het jaar daarvoor, de groei kwam volgens de organisatie neer op ongeveer een derde. In de drie jaren daarvoor was er steeds sprake van een kleinere groei, meestal rond de 25 procent. Het gemiddelde bedrag per transactie kwam uit op 86 euro.

Het gebruik van iDEAL tussen consumenten onderling zou eveneens een groei hebben doorgemaakt in het afgelopen jaar, maar Currence noemt geen concrete aantallen. Het aandeel van betalingen tussen consumenten, bijvoorbeeld door betaalverzoeken via bankapps, kwam uit op ongeveer 7 procent van alle transacties. Het betalen via qr-codes moet dit jaar uitgebreid worden, zodat bijvoorbeeld betalen via een kassabon mogelijk is.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment