Microsoft is officieel gestopt met de optie waarmee klanten die gebruikmaken van 'ondersteunende technologieën' gratis hun oude Windows-versie konden upgraden naar Windows 10. Na een korte verlenging tot 16 januari is de upgrade-knop van de betreffende site verdwenen.

WIndows 10

Vanaf woensdag is de knop om te upgraden van de Amerikaanse site voor Users of Assistive Technologies gehaald. De tekst maakt er nu melding van dat het aanbod voor een gratis Windows 10-upgrade op 31 december 2017 afliep, maar Microsoft verlengde in december het aanbod via de Amerikaanse site tot 16 januari 2018. Een nieuwe verlenging zit er officieel niet in, zo blijkt nu. Voorlopig staat het bestand waar de upgradelink naar verwees nog wel online, zodat gebruikers nog steeds van de workaround gebruik kunnen maken, al is niet bekend hoe lang.

Daarnaast hanteerden veel gebruikers de Media Creation Tool om zonder verdere kosten Windows 7, 8 of 8.1 met de licentie voor dat OS te kunnen upgraden naar Windows 10. Officieel is hier een licentie voor Windows 10 voor nodig, aldus Microsoft.

Het officiële aanbod aan alle gebruikers om een oudere Windows-versie gratis te upgrade naar Windows 10 liep al op 31 juli 2016 af. Microsoft heeft tot nu toe weinig moeite gedaan alle wegen voor gratis upgrades af te sluiten. Het bedrijf wil dat zoveel mogelijk mensen overstappen op de laatste Windows-versie, in een poging om zoveel mogelijk gebruik te laten maken van diensten als Cortana en de Microsoft Store. Een licentie van de Home-editie van Windows 10 kost 145 euro en voor Pro moeten klanten 259 euro neerleggen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment