Sinds kort weten we eindelijk wanneer de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus uitkomen. De bekende leakerEvan Blass heeft namelijk weer toegeslagen. Beide toestellen worden tijdens het Mobile World Congress onthuld, op 26 februari. Vervolgens beginnen pre-orders op 1 maart, en komen de smartphones twee weken later uit. Althans, in Amerika en Zuid-Korea. Nederland moet waarschijnlijk nog even geduld hebben.

 

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus concept

We hebben dankzij gelekte renders al een goed beeld van wat we kunnen verwachten. Dit jaar komt Samsung niet met een rigoureus redesign. In plaats daarvan zullen de meeste upgrades onder de motorkap plaatsvinden. Enkel aan de achterkant kun je flinke veranderingen verwachten qua ontwerp: het toestel krijgt een dubbele camera, en de vingerafdrukscanner verhuist.

samsung

samsung

In afwachting van de onthulling mogen we toch nog even dromen. Een handige designer heeft namelijk de Samsung Galaxy S9 uit onze dromen ontworpen. Dit is dus totaal niet wat de Koreaanse techgigant van plan is, maar dat mag de pret niet drukken. Vooral de dunnere schermrand aan de onderkant ziet er strak uit.

Nieuwe strategie, nieuwe kansen

Ach, we mogen niet klagen. Samsung is in de afgelopen jaren binnen korte tijd van goedkope plastic designs naar indrukwekkende premium toestellen gegaan. Vergeet niet dat de Samsung Galaxy S8 een drastisch redesign introduceerde, met de nog altijd indrukwekkende Infinity Display. Door de timing van de iPhone X lijkt het raar als de fabrikant niet opnieuw op dat vlak innoveert, maar voorlopig blijft dat te snel.

Er zit wat in de nieuwe strategie van LG, wat betreft. Die fabrikant stapt af van de jaarlijkse cyclus. In plaats daarvan wil LG puur nieuwe flagships uitbrengen wanneer het echt nodig is, en de upgrades significant zijn. In de tussentijd komen er enkel varianten uit met kleine updates. Met die strategie zou de Galaxy S9 bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S8 Pro kunnen zijn. Een interessante benadering.

In de komende jaren gaan we ontdekken of de nieuwe strategie van LG zijn vruchten afwerpt. Tot dan kunnen we uitkijken naar de Samsung Galaxy S9.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment