Een rechtbank in New York heeft geoordeeld dat PubFilm, een site die filmstreams aanbiedt, een bedrag van 19,8 miljoen dollar aan de belangenbehartiger van de filmindustrie moet betalen wegens inbreuk op de auteursrechten van 132 films.

De MPAA eiste een schadevergoeding van 150.000 dollar per inbreukmakende film op PubFilm en de rechter in New York kende dat donderdag toe, schrijft Torrentfreak. Daarnaast beveelt de rechter dat domeinregistratiebedrijven domeinnamen die geassocieerd worden met PubFilm, overdragen aan de MPAA.

De aanklacht was gericht tegen een groot aantal domeinnamen, waaronder PubFilm.com, PubFilmNo1.com, PubFilmHD.com, PidTV.com en iDMCA.net. De site speelt al een tijd een kat-en-muisspel met de MPAA. Een jaar geleden verloor PubFilm het beheer over de genoemde domeinnamen, maar de site is toen overgestapt op alternatieven en startte zelfs Google AdSense-campagnes om gebruikers te laten weten via welke domeinnamen de site te bezoeken was en welke namen door bedriegers werden gebruikt.

Volgens TorrentFreak is de kans klein dat de MPAA zijn schadevergoeding kan innen, aangezien de beheerder anoniem is. Dat PubFilm binnen afzienbare tijd offline gehaald wordt, lijkt evenmin waarschijnlijk; de site is onder andere actief via een .is-domeinnaam en de registrar gaat alleen tot actie over na een bevelschrift van een IJslandse rechter.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment