Stel je voor: je vindt een manier om gratis onbeperkte data te gebruiken op een 4g-netwerk. Wat doe je? Deze Amerikaanse tiener schreef een post op Medium en haalde vervolgens de proxy die hij had gemaakt om gratis onbeperkt te browsen weer offline.

 

De scholier Jacob Ajit had een prepaid simkaart van de Amerikaanse tak van T-Mobile liggen die alleen online wilde bij T-Mobile, dat hem een portal voorschotelde om hem te laten kiezen tussen diverse tarieven. Ajir wilde kijken of hij toch online kon komen, en dat lukte. Hij ontdekte dat hij de app van Ookla Speedtest op zijn telefoon kon draaien zonder ook maar iets te betalen, //medium.com/@jacobajit/how-i-gained-access-to-tmobiles-national-network-for-free-f9aaf9273dea#.gu8sdaioc" rel="external" target="_blank" style="color: rgb(1, 74, 147); text-decoration: underline;">vertelt Jacob Ajit op Medium.

Toen hij in de werking van de app dook, bleek dat die alle content van servers haalde met als enige overeenkomst de '/speedtest'-vermelding in de url. Hij vermoedde dat T-Mobile url's met '/speedtest/' had gewhitelist en probeerde dat uit door  een '/speedtest'-map op zijn eigen server te maken. Tot zijn verbazing kon hij moeiteloos zijn favoriete Taylor Swift-video's kijken via T-Mobiles 4g-netwerk, nog steeds zonder iets te betalen.

De provider heeft niet gereageerd, maar vermoedelijk wil de Amerikaanse tak van de provider klanten een kans geven de snelheid van het netwerk te testen voor ze een abonnement afsluiten en heeft het daarom url's met '/speedtest' erin gewhitelist. Volgens de tiener zou de provider het lek kunnen repareren door de whitelist te beperken tot servers van Ookla's Speedtest. Ajit had een proxy gemaakt om aan elke url '/speedtest' toe te voegen, maar uit angst voor juridische stappen vanuit T-Mobile heeft hij die offline gehaald.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment