Nvidia verzoekt webwinkels in in ieder geval Duitsland om voorzorgsmaatregelen te nemen bij de verkoop van videokaarten, zodat kaarten eerst in handen van gamers komen en miners niet de hele voorraad opkopen. Winkels beperken daarom de verkoop per klant.

Nvidia stelt tegenover de Duitse site Computerbase dat het bedrijf gamers voorop stelt en dat alle activiteiten wat betreft de GeForce-productlijn gericht zijn op die doelgroep: "Om ervoor te zorgen dat GeForce gamers in de huidige situatie van een goede beschikbaarheid van GeForce-videokaarten kunnen blijven genieten, raden we aan dat onze handelspartners de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om aan de behoeften van gamers tegemoet te komen."

Enkele winkels zijn inmiddels de hoeveelheid videokaarten per klant aan het beperken. Caseking, Alternate, MIX en Mindfactory leveren nog maar twee videokaarten van hetzelfde type per klant. Caseking was al in de zomer begonnen de hoeveelheid per klant te beperken naar vijf, maar toen de voorraden verder afnamen daalde dat naar drie en sinds november ligt dat aantal op twee. Overigens hebben de winkels hetzelfde beleid wat betreft AMD Radeon-kaarten.

Nvidia en de winkels reageren daarmee op de tekorten die er zijn ontstaan door de massale koop van videokaarten voor het minen van cryptovaluta. De prijzen van videokaarten zijn hierdoor aanzienlijk gestegen, bleek uit een inventarisatie vorige week.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment