Het is duidelijk dat Samsung volgende maand de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus gaat onthullen. Zoals vanouds weten we al bijna alles over de smartphones. Althans, als het om de hardware gaat. De Koreaanse techgigant legt dit jaar naar verluidt vooral de nadruk op de software.

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus

Vorig jaar introduceerde het bedrijf een drastisch redesign met de Samsung Galaxy S8. Het bekende Infinity Display maakte indruk met zijn dunne schermranden. Nu, minder dan een jaar later, is het nog te vroeg voor opnieuw een redesign. Daardoor lijken de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus sterk op hun voorganger.

Althans, als we de talloze gelekte schetsen, renders en foto’s moeten geloven. Ze wijzen allemaal op hetzelfde plaatje. De schermranden worden misschien iets dunner, maar verder is het verschil aan de voorkant moeilijk te onderscheiden. Aan de achterkant is er echter wel een hoop veranderd.

Redesign aan achterkant

Voor de Galaxy S8 moest de Koreaanse fabrikant de vingerafdrukscanner naar de achterkant verhuizen. Aan de voorkant was er immers geen ruimte meer door de dunnere schermranden. Oplossingen voor onder het scherm waren nog niet klaar voor massaproductie. Helaas koos Samsung voor een onhandige plek: naast de camerasensor. Het resultaat? Een continu besmeurde lens.

Ook dit jaar kiest Samsung voor een vingerafdrukscanner aan de achterkant. De concurrentie komt wel al met in het scherm verwerkte vingerafdrukscanners. Voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus heeft de techgigant gelukkig voor een betere positionering gekozen. De vingerafdrukscanner zit onder de (dubbele) camera.

Die dubbele camera is ook een nieuwigheid, een cadeautje van de Samsung Galaxy Note 8. Het is echter maar de vraag of zowel de Galaxy S9 als de Galaxy S9 Plus een dubbele camera krijgen. Een ding is wel duidelijk: Samsung innoveert dit jaar flink op dat vlak. Hier kun je lezen wat de nieuwe cameramodule zo bijzonder maakt.

De foto’s in dit artikel bevestigen opnieuw de achterkant van de Samsung Galaxy S9. De afbeeldingen zijn op het Chinese sociale netwerk Weibo opgedoken. Het is onduidelijk of het hier om foto’s van daadwerkelijke modellen gaat, of dat dit een mockup van een hoesjesfabrikant is. Een ding is echter wel duidelijk: zo gaat de Samsung Galaxy S9 er echt uit zien

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment