Android 8.0 Oreo krijgt dit jaar een opvolger. De nieuwe Android-versie lijkt de naam Pineapple Cake mee te krijgen. Het OS wordt naar verluidt begin mei gepresenteerd.Google werkt na Android 8.1 Oreo aan een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem. Naar verluidt gaat het om Android 9.0 Pineapple Cake. De techfabrikant verstuurde vandaag een tweet de wereld in. Daarin zien we een binaire code die verwijst naar de presentatie van de nieuwe Android-versie tijdens Google I/O 2018. Deze code verwijst naar de link Google.com/io, waar je met behulp van Google Street View in het kantoor van Google Developers kunt rondneuzen.

We spotten al snel een kalender met de datum 5 augustus. Deze datum lijkt te verwijzen naar de releasedatum van de aankomende Android-versie. Ook kun je een Pineapple Cake in het kantoor vinden. De naam van deze taart lijkt te verwijzen naar de naam van Android 9.0. Google I/O 2018 moet tussen 8 en 10 mei plaatsvinden en een presentatie van de nieuwste Android-versie op de eerste dag lijkt niet onwaarschijnlijk.

Beschikbaarheid

Android 9.0 Pineapple Cake, of hoe de Android-versie uiteindelijk gaat heten, komt pas later na de presentatie beschikbaar. Mogelijk op 5 augustus dus. In de tussentijd neemt de ontwikkelaar van Android de tijd om het OS grondig te testen en brengt het verschillende Developer Previews uit. Begin augustus zou in ieder geval erg vroeg zijn. Afgelopen jaar werd Android 8.0 Oreo op 21 augustus aangekondigd. Oreo draait momenteel slechts op 1 procent van alle Android-toestellen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment