Telecomjournalist Evan Blass heeft afbeeldingen online gezet van de voorkant van de Samsung Galaxy S9 en de S9+. Volgens hem krijgt de grote uitvoering 6GB ram en 128GB opslagruimte, terwijl het kleine model is voorzien van 4GB ram en 64GB flashopslag.

Blass, bekend van zijn Twitter-account @evleaks, toont de Samsung Galaxy S9 en S9+ in een artikel op VentureBeat. De journalist schrijft dat het toestel in de VS en China wordt uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 845-soc, terwijl de rest van de wereld een versie met de Exynos 9810-soc krijgt. Samsung kondigde die chip begin januari aan. Volgens Blass krijgt de S9+ 6GB ram en 128GB opslagruimte, terwijl de kleinere S9 voorzien zal zijn van 4GB werkgeheugen en 64GB flashopslag.

Volgens Blass krijgt het toestel een functie waarbij de camera automatisch op zal nemen in een 480fps-modus bij een 720p-resolutie, als er snelle bewegingen worden gedetecteerd. Beide camera's krijgen een 12-megapixelcamera met een variabel diafragma, dat mechanisch wisselt tussen f/2.4 en f/1.5. De S9+ krijgt een dubbele camera, maar de tweede camera heeft een vast diafragma.

Hoewel er geen afbeeldingen van de achterkant zijn, zegt Blass dat alles verticaal is geschikt. Bij de S9+ zitten de dubbele camera's dus onder elkaar en de vingerafdrukscanner zit helemaal onderaan. Aan de voorkant van de toestellen zit een 8-megapixelcamera en aan de onderkant zijn stereospeakers te zien.

Op de renders is de datum 16 maart te zien, het toestel is waarschijnlijk vanaf dan te koop. Samsung maakte donderdag bekend dat de Galaxy S9 en S9+ op 26 februari aangekondigd worden. Daarbij liet het merk al doorschemeren dat de nadruk op de camera zal liggen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment