WhatsApp heeft een nieuwe versie uitgebracht waarmee het Apple CarPlay ondersteunt. Daarmee kunnen gebruikers van CarPlay in de auto WhatsApp-berichten ontvangen, beluisteren en beantwoorden. De ondersteuning zit in versie 2.18.20.

Na de update verschijnt in CarPlay een WhatsApp-icoon, meldt iCulture. Daarna is het mogelijk om berichten te ontvangen en versturen via de auto-interface van Apple. Dat kon tot nu toe niet. WhatsApp ondersteunt al wel langer Android Auto met een app.

WhatsApp noemt de wijziging niet in de changelog van zijn app. Daar wordt alleen 'bugfixes' genoemd als nieuw element in WhatsApp. Behalve CarPlay-ondersteuning zit in de nieuwe versie van WhatsApp volgens iCulture ook een zoekvenster voor contacten in groepsgesprekken en een geschiedenis van vermeldingen van de eigen naam in groepschats.

CarPlay is Apples interface voor in-car-entertainmentsystemen. Daarvoor moeten gebruikers hun iPhone aansluiten, waarna de interface op het dashboard verschijnt. Veel grote autofabrikanten hebben modellen op de markt met ingebouwde CarPlay-ondersteuning.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment