Naast verschillende Nederlandse banken is maandag ook de Belastingdienst het doelwit geweest van een ddos-aanval. Dat zegt de organisatie tegen de NOS. Inmiddels moeten de diensten van de Belastingdienst weer bereikbaar zijn.

De Belastingdienst zegt dat zijn site door de aanval slecht bereikbaar was, aldus de NOS. De site van de dienst is op het moment van schrijven bereikbaar, al lijkt er nog wel sprake te zijn van enige vertraging. Naast de Belastingdienst hebben ook andere Nederlandse instellingen te maken met ddos-aanvallen.

Zo had ABN Amro zaterdagochtend met een ddos te maken, gevolgd door ING op zondag. Maandag maakte ook de Rabobank bekend dat zijn diensten slecht bereikbaar zijn door een ddos-aanval. Een woordvoerder van De Nederlandsche Bank zegt tegen de NOS dat de aanvallen 'uitzonderlijk' zijn.

"Sinds de grote ddos-aanval op ING in 2013 leek alles goed op orde. Er is nu duidelijk iets waar we op moeten reageren. We zijn hierover in gesprek met de banken", aldus de woordvoerder. Klaas Knot, directeur van De Nederlandsche Bank, zei eerder in tv-programma Buitenhof dat zulke aanvallen elke seconde plaatsvinden.

Ook Tweakers kreeg te maken met de zwaarste ddos-aanval tot nu toe. De aanval kende pieken waarbij het verkeer 25Gbit/s bereikte. Tweakers kan door de aanval vanuit het buitenland nog af en toe slecht bereikbaar zijn, maar was zondag vanuit Nederland wel goed te bereiken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment